Massagens fördelar

Massage har sedan urminnes tider varit en metod för att lindra spänningar och främja välbefinnande. I dagens stressade värld kan massage erbjuda en välbehövlig paus och en möjlighet för kroppen att återhämta sig. Dessutom har massage en förebyggande effekt samt att måbra-hormonet oxytocin frigörs av beröringen som massagen ger.

Varför är massage bra?

Massage är inte bara en lyx utan kan betraktas som en nödvändighet för många. Det är en naturlig metod för att minska stress, förbättra blodcirkulationen och balansera kroppens funktioner. Några fördelar med massage inkluderar:

  • Minskar muskelspänningar: Massage kan hjälpa till att lösa upp knutor och spänningar i muskulaturen.
  • Förbättrar cirkulationen: Det hjälper till att öka blodflödet och kan underlätta återhämtning från skador.
  • Reducerar stress: Genom att minska nivåerna av stresshormonet kortisol, kan massage bidra till att du känner dig lugnare.
  • Ökar flexibiliteten: Regelbunden massage kan hjälpa till att öka rörligheten och flexibiliteten i lederna.
  • Förbättrar sömnen: Efter en avslappnande massage är det ofta lättare att somna och sova djupt.

Massage är verkligen bra för en mängd olika anledningar. Läs mer om andra anledningar till att massage kan gynna dig och dina anställda

Regelbunden massage är lösningen

Regelbunden massage är nyckeln till att upprätthålla en frisk och balanserad livsstil. Som vi tidigare nämnt, har massage en mängd fördelar för både kropp och sinne. Genom att regelbundet inkludera massage i din rutin kan du dra nytta av dess förebyggande och hälsosamma effekter.

För att maximera fördelarna med massage i vardagen kan en massagestol på företaget vara det perfekta komplementet. Denna bekväma och tillgängliga lösning gör det möjligt för både anställda och arbetsgivare att dra nytta av massageens positiva effekter utan att behöva lämna arbetsplatsen. En massagestol erbjuder bekvämlighet och möjligheten att ta korta pauser för att lindra stress och spänningar under arbetsdagen.

Massagestol företag

Att hyra massagestol till kontoret är ett genialt sätt att ge dina medarbetare en avkopplande paus mitt i arbetsdagen. Med en massagestol för företag kan anställda ta en kort paus under dagen för att få en skön avkoppling eller en mer intensiv massage.

Hyra massagestol företag

Om du överväger att införa fördelarna med massage på arbetsplatsen men inte är redo för en större investering, kan lösningen vara hyra massagestol till företag. Genom att hyra en massagestol kan du njuta av alla fördelar utan att binda upp dig ekonomiskt på lång sikt.

Fördelar med leasing:

  • Testa och jämför: Genom att hyra kan du utvärdera olika modeller för att hitta den bästa matchningen för dina medarbetares behov.
  • Flexibilitet: Om dina behov ändras, kanske genom expansion eller omlokalisering – kan du smidigt justera ditt avtal eller byta modell.
  • Bekymmersfritt underhåll: När du hyr massagestol, ingår ofta service och underhåll vilket avlastar dig från eventuella tekniska problem.
  • Ekonomiskt smart: Kostnaden för att hyra massagefåtölj till företaget kan ofta dras av som en företagsutgift, vilket ger skattemässiga fördelar.
  • Att integrera en massagefåtölj på arbetsplatsen kan därför vara ett viktigt steg mot ett hälsosammare och mer produktivt arbetsmiljö.

Bild från promas.se

Massagefåtölj som komplement

En massagestol för företag erbjuder ett modernt komplement till traditionell företagsmassage. Medan den personliga beröringen av en professionell massör är oslagbar, kan inte alla medarbetare alltid hitta en lämplig tid för det under arbetsdagen. Här kommer fördelarna med att hyra massagestol för företag in i bilden.

Detta betyder att anställda kan spontant ta några minuter när de behöver för att slappna av och minska spänningar. Den ständiga tillgängligheten innebär att även de mest upptagna teammedlemmarna kan dra nytta av det. Med en kombination av både massagefåtölj och traditionella massagebokningar kan företaget ge ett brett spektrum av avslappningsalternativ och se till att varje anställds behov tillgodoses på bästa möjliga sätt.

Friskvårdsbidrag

En annan aspekt att tänka på när det gäller företagsmassage är möjligheten att utnyttja friskvårdsbidraget. I Sverige är det vanligt att företag erbjuder sina anställda ett visst belopp varje år att använda till friskvård. Behandling utförd i en massagestol räknas också som en godkänd friskvård. Det innebär att dina anställda kan utnyttja sitt friskvårdsbidrag för att betala för sina massage-sessioner, vilket kan göra det ännu mer attraktivt att introducera företagsmassage på din arbetsplats.