Heminredning
– tips & inspiration

Här vi samlat årets trender, tips och inspiration när kommer till heminredning. Hoppas att du finner inspiration till ditt vardagsrum, sovrum, kök eller vad det är du vill inreda i ditt hem.

9 heta heminredningstrender just nu

Trender inom inredning påverkas av andra trender runt om kring i världen. Hållbarhetstänk och miljön står i fokus även i år och kommer att ha en inverkan på hur vi väljer att inreda våra hem framöver.

Vi har listat de 8 stora heminredningstrenderna här

Så här ska du inreda ditt hem år.

Minimalistiskt tänk - hög kvalitet

Det som gäller för heminredning men även kontorsinredning i år och säkerligen för en längre tid framåt, är att produkterna i hemmet eller på kontoret skall vara av material som håller under en längre tid. Till exempel möbler av skinn och läder eller mindre inredningsdetaljer i de materialen.

Vi vill ha färre prylar men satsar på kvalitet och hållbarhet när vi väl köper något nytt i inredningsväg. Less is more och plastbanta är orden att gå efter detta året.

Äkta varor

Som vi sa ovan, det ska vara äkta varor i år när det du ska inreda ditt hem och gärna med designermöbler. Håll koll på secondhand-butiker, antikbutiker och köp-och-sälj-grupper på Facebook eller köp direkt från heminredningsbutiker på nätet. Skinn, läder, sammet och design leder vägen.

Grönt är skönt

Miljötänket visar sig även här. Vi gillar växter, planteringar och odlingar. Häng på trenden du med, ta hand om växterna och bli lite av en nördig botaniker på fritiden. Är du en av dem som delar sticklingar med grannarna i tvättstugan? Då, är du helt klart med i trendvärlden.

Mix – and – match

Kanske den största heminredningstrenden i år, våga gå din egen väg. Köp det du gillar och blanda det med trendiga saker. En elegant enkelhet som känns som ett hem.

Beige is the new black

Det lågmälda temat inom heminredning fortsätter, men vi säger hejdå till det gråa och hej beige! Lite varmare, lite mer färgglatt. Från gräddvitt till varm cappucino. Detta gäller både möbler, färgval på väggar och mindre detaljer.

Grafiska posters – alltid inne

Våga pryd väggarna med citat och budskap. I år får det gärna vara i den monokroma färgskalan, det vill säga svartvitt. Du kan pryda väggen i vardagsrummet med en tavelvägg. Se gärna vårt tips på hur du lyckas med en tavelvägg på sidan för inredningsdetaljer.

Frossa i sammet

Sittpuff i sammet, kuddar i sammet, soffor i sammet. Året lindas in i ljuvlig sammet från många olika håll. Tänk dig en lädersoffa i hallen eller i vardagsrummet med sammetskudde eller en sittpuff i sammetstyg i sovrummet.

Spegelvägg

Spegel, spegel på väggen där - tavelväggen har i år fått en kompis. Kanske årets viktigaste heminredningstips – stora runda speglar på väggen bakom soffan. Eller en blandning av olika former på speglarna för att skapa en snygg och häftig spegelvägg. Eftersträva ett motsatsförhållande och du har en väldigt trendig spegelvägg.

Det du behöver för en lyckad och modern heminredning.